Erasmus for young entrepreneurs

/Erasmus for young entrepreneurs

erasmusPlanerar du att starta ett företag inom besöksnäringen, har du nyss startat ett företag eller är du en erfaren entreprenör inom besöksnäringen?

Då är TourEurope2, ett projekt inom Erasmus för unga företagare, intressant för dig. Genom det här projektet får nya turistföretagare möjlighet att arbeta med en mer erfaren entreprenör under en till sex månader i ett annat europeiskt land och där skaffa sig praktisk kunskap om vad som krävs för att driva företag.

Det här är en fantastisk möjlighet för våra Kurbitsföretag, och andra turistföretag i Sverige, att lära mer om andra marknader och samarbeta med utländska partners.

Swedish Tourism Innovation Center är utsedd som  intermediary organiszation (IO) och kommer att hjälpa dig att hitta ett matchande företag – i första hand från något av våra partnerländer – Finland, Storbritannien, Portugal, Spanien eller Italien.

För nuvarande ligger ca 1000 företag i vår databas och väntar på matchning. Om du är intresserad av att besöka ett företag i ett annat land eller om du vill ta emot en utländsk entreprenör i ditt företag så kontakta oss eller anmäl dig direkt på  http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/. Här fyller du i ett formulär med information om dig själv och ditt företag. Under val av IO (Intermediary Organization) så väljer du Swedish Tourism Innovation Center (STIC_SE) så matchar vi ihop dig med en utländsk företagare. De två matchade företagen får då välja om de vill jobba tillsammans. Vistelsen finansieras delvis av Europeiska unionen.

Här kan ni höra vad tidigare deltagare anser om programmet:

Jonas Ena, utbyte med företagare i Spanien

Nina Jussila, utbyte med företagare i Storbritannien

Terhi Tuovinen, utbyte med företagare i Ungern

 

 

 

2018-12-18T10:40:14+00:00mars 7th, 2014|erfarenhetsutbyte|