WhiteguideOm man är ute efter att äta god mat i Sverige ska man definitivt bläddra lite i White Guide. Rekordmånga restauranger har kvalificerat sig till årets guide och det är roligt att se flera Kurbitsföretag bland listorna. 589 restauranger listas och av dessa är 126 st nya placeringar.

En av de nya restaurangerna är Kurbitsföretaget Lehmanns kök på Renshammar i Bollnäs. Bitti Alvin Lehmann och Jörg Lehmann kom till Renshammar under 2012 efter ett antal års arbete runt om i världen. De använder sig av lokalt producerade råvaror så långt det bara går, lagar allt från grunden samt anpassar sina menyer efter årstid med de bästa råvarorna för säsongen. Under 2013 öppnade de även Lehmanns kök på Stenegård i Järvsö.

buusta

Bild från Buustamons fjällgård

Åreskutans högst belägna hotell, Buustamons fjällgård, är ett säkert kort om man vill uppleva en fantastisk måltid. Köket hämtar inspiration i de jämtländska råvarorna och omnämns ofta som en av Åres bästa restauranger. I källaren har de ett eget bryggeri så kom ihåg att avsluta middagen med en Buustasup!

I år kommer även White Guide Café att återkomma. White Guide Café är en komplett guide med tester och bedömningar av cirka 175 kaféer, espressobarer och konditorier i Sverige. Kanske får vi se några Kurbitsföretag även bland dessa.  Det hoppas vi i alla fall på, för att stanna till i en liten ort i Sveriges inland och få sig en god fika är det bästa som finns tycker vi. Mer fika åt folket!