tjäder

Bild lånad från Ängra Fishcamp

I den brittiska dagstidningen Guardian gick det den 17 januari att läsa en artikel om Äventyrsresor i Europa för 2014. Att spana efter Kungsörnar i Bollnäs flankeras av resor som att cykla i Tjeckien, båtluffa i Färöarna och vandra i Montenegro.  I artikeln skriver författaren att det inte finns några behov av långdistans resor då det finns mängder av möjligheter till äventyr i närheten. Det här är något som vi på Kurbits skriver under på.

Vill ni ut på äventyr i vår eller sommar är Hälsingland ett utmärkt ställe att börja på, här finns flera Kurbitsföretag som kan erbjuda varierande upplevelser. Vad sägs om bäversafari eller björnskådning med Scandinavian Wildwatch eller testa flugfiske eller spana på orrar och tjädrar på Ängra Fishcamp.

hasttur-i-vinterlandskap

Bild lånad från Tur o Ton i Hälsingland

Tur o Ton i Hälsingland kan erbjuda ett tredagars vinteräventyr med slädtur, musik och berättelser från förr, läckra lokala matupplevelser, kvalitetsboende med tillgång till spa och massage och mycket mer.

En verkligt annorlunda upplevelse kan du som har släktingar på andra sidan Atlanten uppleva. Företaget Culture & Kin hjälper dig att spåra dina rötter eller nu levande släktingar och när släktingarna är hittade kan Culture & Kin anordna släktkalas eller guida och planera din resa till släkten så att den blir ett minne för livet.

stall stråtjära

Bild lånad från Stall Stråtjära

Med Stall Stråtjära kan ni tas med ut på ett ridäventyr i historiens tecken. Efter att ha valt ut sin häst rider man tillsammans till en fäbodstuga som använts som bostad till gårdsfolket. Efter ett par timmars ritt serveras fika och berättelser vid Staffansstenen. Väl framme vid fäboden får man jobba lite med hästarna innan dryck, vila och god mat serveras. Efter middagen finns möjlighet för fiske eller kanske en vandring till ett av de gamla gruvhålen, en magisk plats. Somnar gör man till bäckens porl & hästarnas tuggande.

Så gå inte över ån efter vatten som vi brukar säga utan stanna i Sverige på din nästa semester.