Region Dalarna har köpt tillbaka rättigheterna till Kurbits

/Region Dalarna har köpt tillbaka rättigheterna till Kurbits
Kurbits är ett affärsutvecklingsverktyg skräddarsytt för besöksnäringen. Utvecklingen av Kurbits startade som ett projekt i Dalarna med Region Dalarna som projektägare. År 2012 överlät Region Dalarna driften av Kurbits till RTS Service AB, numera Affärsutveckling för Besöksnäringen i Sverige AB. Syftet med överlåtelsen var att RTS skulle vidareutveckla Kurbits affärutvecklingsverktyg vilket Region Dalarna också har fortsatt att stödja särskilt med fokus på fördjupningsprogram export, design och kapital.

Bolaget ”Affärsutveckling för Besöksnäringen i Sverige AB” begärde en rekonstruktion i maj och försattes i konkurs i augusti. Region Dalarna har lagt ett bud på de rättigheter som tillkommer konkursbolaget och konkursförvaltaren har accepterat budet. Konkursförvaltarens bedömning är att en överlåtelse bedöms främja en fortsatt positiv utveckling av de affärsutvecklingsverktyg som tagits fram.

– Vi ser att Kurbits är ett bra affärsutvecklingsverktyg och bidrar till att skapa ekonomiskt hållbara företag inom besöksnäringen. I och med att vi har stora intressen i Kurbits känns det naturligt för oss att köpa tillbaka det säger Region Dalarnas chef Göran Carlsson.

–Nu har vi samlat alla Kurbits pusselbitar i en och samma låda. Nästa steg blir att hitta framtida lösningar av driften av Kurbits både på kort och lång sikt säger Lotta Magnusson, länsturismchef i Dalarna.

Inspiration Gotland har tagit över projektansvaret för Kurbits Mat. Kurbits Mat är ett utvecklingsprojekt med stöd från Jordbruksverket. I övertagandet ingår också de två personer som är anställda i projektet. De grupper som pågår utöver Kurbits Mat fortsätter enligt överenskommelse med rekonstruktören.

För mer information:

Frågor som rör Kurbits affärsutvecklingsverktyg

Lotta Magnusson, 023-77 70 63, lotta.magnusson@regiondalarna.se

Frågor som rör konkursen hänvisas till konkursförvaltare Jenny Hildén, 08-566 366 00, 
jenny.hilden@nova.se

 

2018-12-18T10:40:14+00:00september 12th, 2014|Uncategorized|