Trendspaning

/Trendspaning
Kairos Future berättar om trender

Kairos Future berättar om trender

Igår deltog Kurbits på Dalarnas Up-to-date i Falun. Under dagen diskuterades framtidens trender och hur man som företagare kan jobba med omvärldsdriven innovation. Vi fick höra om framtidens resande och om olika trender som kan komma att påverka oss som är i besöksnäringen.

En trend skulle man kunna beskriva som: ”ett nytt beteendemönster som gradvis växer fram under en viss tidsperiod”. Att ha en hypotes om vart branschen och marknaden är på väg gör att man som företagare kan ta rätt beslut i sitt företags utveckling.

 

Tidsmaximering på semestern

Gotland Active Store hjälper till att tidsmaximera semestern

En av trenderna som togs upp under dagen var Tiden blir den nya valutan. I en undersökning fick ett antal personer i Sverige, Norge, Finland och Danmark svara på frågan vad de upplever att de har störst brist på: tid, energi eller pengar och svaret blev att de flesta personerna upplever att de har brist på tid. En konsekvens av det är att vi vill tidsmaximera den tid vi har, även på semestern, och nya upplevelser som Sightseeing-joggning dyker upp på olika platser. Vilka andra produkter eller tjänster kan ni komma på som skulle vara en lösning för alla de som upplever brist på tid i sitt liv?

 

Djupa diskussioner om framtidens upplevelser

Djupa diskussioner om framtidens upplevelser

 

Under dagen fick vi jobba med idégenerering och att ta fram nya idéer till tjänster och produkter utifrån rådande trender. Det var ett härligt surr i hela lokalen under workshopen och många bra idéer kom fram. Ni får hålla koll på Dalarna framöver för att se om några av alla idéer blir verklighet!

2018-12-18T10:40:14+00:00oktober 23rd, 2014|Seminarier, Småföretagande, Turism|