Q & A

Hur länge pågår ett Kurbitsprogram?

Svar: De flesta av våra program består av 6 workshops som genomförs under ungefär 4 månaders tid.

 

Hur många coachningstillfällen ingår?

Svar: I snitt 2 tillfällen per program med ett hemma-hos-besök.

 

Hur många deltagare tar ni in per program?

Svar: De flesta programmen har 8-10 platser. Alla grupper är små i storlek för ett bättre erfarenhetsutbyte och för att alla ska hinna lära känna varandra och bygga ett nätverk som varar över tid.

 

Vilka typer av verksamheter tar ni in?

Svar: Vi lägger stor vikt vid en bra gruppsammansättning och ser gärna att det är en mix av bo-äta-göra för att skapa möjligheter till nya affärer och samarbeten.

 

Vart sker träffarna?

Svar: Vi försöker i första hand att förlägga träffarna hemma hos deltagarnas egna verksamheter. Det har varit mycket uppskattat och är ett bra sätt att lära känna varandra på!

 

Behöver jag ha några förkunskaper?

Svar: Det beror på vilket program du önskar hoppa på, om det är ett mer fördjupande program eller ett affärsutvecklingsprogram. En grundläggande förutsättning är att du ska ha ett registrerat företag och viktigast av allt – att du själv vill utveckla företaget och kommer med ett öppet sinne!

 

Vilka är det som håller i programmen?

Svar: Programmet genomförs av en processledare som är utbildad av Kurbits och har lång erfarenhet av besöksnäringen. Till programmet bjudet vi även in olika workshopledare som passar just det specifika programmet/inriktningen. Alla vi som jobbar inom Kurbits driver själva företag.

 

Hur många program har ni?

Svar: Vi har 12 olika program inom affärsutveckling-och produktutveckling och ett renodlat innovationsprogram som blivit mycket uppskattat. Vi har även ”add-on” program och fördjupningsprogram. Många deltagare väljer att efter ett tag hoppa på ett nytt Kurbitsprogram då dom sett vilket positiv effekt det haft på både lönsamhet och tillväxt. Läs mer om vårt programutbud här.

 

Jag vill hoppa på ett Kurbitsprogram, hur gör jag?

Svar: Kurbits är ett verktyg för regioner och destinationer och programmen erbjuds direkt via våra beställare. Du kan kontakta oss på info@kurbits.org med företagsnamn och ort så vi kan se om vi har en beställare i din region och får reda på vilka Kurbitsprogram som erbjuds nära dig.

 

Får man ett diplom?

Svar: Ja, i alla våra fysiska program får man ett diplom om man har varit med på 4 av 6 träffar och fått all coachning. Vi genomför inga ”prov” då Kurbits handlar om att skapa nytta för er företagare och ska inte blandas ihop med en utbildning eller kurs. Verktygen är utformade för att skapa maximal nytta för ditt företagande och de ska vara enkla att använda och gå att använda om och om igen. Vi tror på att få dig som företagare att växa och att du ska ges möjlighet att tjäna mer på det du redan kan!

 

Hur många program har ni genomfört?

Svar: Över 160 program, både affärsutvecklingsprogram & produktutvecklingsprogram har genomförts i 20 regioner i Sverige och i Schweiz.